Eva Dénia Trajectòria musical

Eva Dénia Trajectòria musical des de 1999 – Discografia

Eva Dénia Trajectòria musicalEva Dénia Trajectòria musical. El camí d’un artista és el seu quadern de bitàcora. L’escriu en soledat per anar llegint-lo en els escenaris, i a diferència dels escriptors cada nit torna a contar la història. A mesura que creix va engrossint la seva banda sonora, incorpora les influències, les filtra i torna el material nou perquè el públic repeteix el cicle: deixar-se influenciar i engrossar la seva pròpia banda sonora que ja no és només de l’artista, és de tots.

Eva Dénia


 

evadeniatristesa-mockup‘Les bones cançons tenen la virtud de travessar les fronteres de l’espai i del temps. Algunes són ja antigues, però sentim que estan plenes de vida. Altres vénen de terres llunyanes, però allò que conten ens pertany també.’

Adéu Tristesa 1999 / Picap / Jazz en valencià


evadeniachantebrassens-mockupChante Brassens, porta tres edicions esgotades i la satisfacció d’entrar a la xarxa de festivals gals, així com l’haver compartit amb Paco Ibáñez l’homenatge que la Generalitat de Catalunya li va retre al mestre en el 25 aniversari de la seva desaparició (L’Auditori 2006 ).

Chante Brassens 2005 / Comboi Records / Versions Georges Brassens


evadeniajobim-mockup‘El cançoner de Jobim ja fa molt que ha creuat les fronteres de Brasil i no passa un dia sense que es graven noves versions instrumentals o vocals dels seus temes. Nascudes vora l’Atlàntic, les cançons del carioca no resulten gens llunyanes a la sensibilitat marítima dels que vivim mirant a la Mediterrània.’

Tribut a Jobim 2006 / Comboi Records / Bossa en valencià


evadeniatoujours-mockupTal va ser l’acollida de l’anterior disc (Eva Dénia Trio Chante BRASSENS (2005)), que la banda va tornar a ficar-se en l’estudi per gravar Toujours Brassens, el 2008. Amb aquest segon disc el trio consolida la seva trajectòria aconseguint actuar com a convidat especial en la Intégral Brassens de París i de Perpinyà.

Toujours Brassens 2008 / Comboi Records / Versions Georges Brassens


evadeniadvd-mockup-300x300Un treball en equip, elaborat amb cura, amb un muntatge dinàmic, que incorpora entrevistes traduïdes al valencià, castellà i francès, nous arranjaments de violoncel, cors infantils en «Brave Margot», i una nova adaptació de la «Mauvaise Reputation» al valencià, de Vicent Sanchis. Turanga Films. Coproducció Comboi / Auprès de son arbre.

DVD Concert Café Mercedes 2011 / Comboi Records / Repertori Georges Brassens

 

 

 


evadeniaunaltrecantar-mockupEva Dénia continua contribuint amb aquest nou àlbum al renaixement del patrimoni tradicional valencià. Fandangos, havaneres, Malaguenyes, Seguidilles … I tot el Mediterrani està present en aquest disc.

Un altre cantar 2013 / Comboi Records / Tradicional i Cançó

 


Sisveus-estelles«Tants versos ha dedicat Estellés a les dones, tant ha gaudit de la seva companyia, tant ha empatitzat amb el seu dolor … «Ha arribat el moment de tornar-alguna cosa» argumenten en la presentació : Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla

Homenatge a Estellés 2013 / Autoedició  Sis veus per al poeta / Tradicional-Vicent Andrés Estellés


evadeniaabril-mockup-300x273En aquest nou treball, Quan abril era abril, ofereix un repertori de cançons escrites i arranjades per la pròpia cantant. El disc ha comptat amb la direcció artística de Carles Dénia i amb la participació de la cel·lista Merxe Martínez.

Quan abril era abril 2015 / Comboi Records  / Cançó

 


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *