Àlvar Carpi | Cançó

Àlvar Carpi | Comboi Discografía

Bio

Àlvar Carpi

Àlvar Carpi va començar a tocar la guitarra ben jovenet. Als anys 80 va ser guitarrista de diversos grups com: «MOSCA AMB LLIMA» (amb Bernat Pellicer i Amadeu Llàtzer), «LUR» (amb Enrique Vergara, Josep Maravilla, i Bernat Pellicer), i «ACÚSTIC TRIO» (amb Cristina Blasco i Albert González). En aquesta època acompanya també amb la guitarra al poeta-escriptor Francesc Viadel.

Amb una intensa formació autodidacta que li permet moure’s amb soltura pels principals gèneres de la música popular contemporània: pop i rock, cançó, folk, música sud-americana, bossa nova, samba, etcètera, va ampliar els seus registres expressius amb estudis de jazz participant, com a alumne, als I, III i IV SEMINARI INTERNACIONAL DE JAZZ DE SEDAVÍ, en els quals va rebre lliçons de guitarra de José Luís Gámez (Barcelona) i Kurt Rosenwinkel (Nova York).

En la dècada dels 90, va realitzar una intensa activitat participant en diversos grups i acompanyant contacontes i poetes (Domingo Chinchilla, Lourdes Seguí,Francesc Viadel..). Va ser guitarrista de MARIO FRANCÉS i LA CRÓNICA SUR, gravació del disc «Costumbres Tradicionales» (estudis AC-València) (1997) produït per Iñaki Altolaguirre. Ha acompanyat a la guitarra a les cantants de jazz: Cristina Blasco i Pepa Blasco; i a Mara del Alar (espectacle “XABEL-JAZZ” amb versions molt personals de cançons de Chavela Vargas); també a l’actor Domingo Chinchilla, i als poetes Manel Marí, Marilí Morales i Juli Camarasa, Miquel Català. També ha col·labora eventualment amb la Dixie-land de Sedaví tocant el banjo.

Guitarrista de: «ElS CORS D’ARAM», grup que acompanyava a ÒSCAR BRIZ, participant a la gravació del CD «Purdesig» (Cambra Records, 2003); LA FUSTERIA, grup que acompanyava al cantautor RAFA XAMBÓ, amb el què han gravat els CDs «7 acústics» (P.M. Produccions,2002) i “dies oberts” (Cambra Records,2003); de MIQUEL GIL, gravant al C.D. “Katà”. També va formar part del grup MÀRIUS ASENSI AMB 21 GRAMS on va gravar guitarres i va fer el arranjaments al C.D. “Els teus Arguments” (Estudis Samaruc) amb Màrius Asensi, Josep Maravilla, Joansa Maravilla i Néstor Mont; i del grup de música folk-fussió QUAMLIBET liderat per Francesc Medina, on va participar a la gravació del darrer CD “I no es fa de nit”.

Àlvar enregistrà el C.D. “Coses elevades i coses d´anar per casa” (estudis Samaruc d´Algemesí) amb el actor valencià DOMINGO CHINCHILLA (música d´Àlvar Carpi sobre textos de Domingo Chinchilla), portant l´espectacle al directe pel circuït de cafés-teatre del Pais Valencià i al Carme Teatre de València. Gravà una cançó junt a Josep Amírola al llibre-cd de Susana Rei “MARTIÑO E O MAR” al qual hi havia col·laboracions d’altres músics en altres cançons i de l´escriptor Manuel Rivas.

Ha participat en alguns directes del grup de folk “ALJUB” (Joansa Maravilla) col·laborant al CD “Portes” (Picap); com a músic i actor, junt a Isabel Requena i Mario Passero, en l´obra de teatre “HERNÁNDEZ LIBRE” dirigida per Enrique Ballesta, amb la companyia de teatre “Niños Yunteros” i en les representacions mensuals a Ca Revolta del grup de teatre “LA INTERNACIONAL MELANCÓLICA” (junt a Voro Cerdà, Gemma Peris, Pep Izquierdo, Domingo Chinchilla, Alberto Moruño, David Albert i Roger Colom) dirigits per Roger Colom.

També va col·laborar en la gravació del primer i segon CD de SOUL-ATAC “Soul Atac” i «Mercat negre», col·laborant junt altres com Miquel Gil, Òscar Briz, Remigi Palmero, Joan Soler, Julio Bustamante, Lucho Aguilar i participant també com a músic convidat en alguns dels seus directes.

Al 2008 va composar i enregistrar el tema “ARRANCAPINS” per al CD recopilatori de músics valencians que va fer la Falla Arrancapins pel seu centenari. El recopilatori s´anomena “DE LA TERRA” (Cambra records).

Va col·laborar composant i gravant 2 versions de Raimón (cantades per Xambó I Butifarra) al CD editat pel Servei de Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (2009) «Gràcies Raimón«, junt altres versions de artistes com Lluis Miquel, Toti Soler, Serrat o Josep Carreras.

Va col·laborar amb Escola Valenciana per al seu 25é aniversari amb la composició de la cançó Tenim la Clau que va ser enregistrada al CD recopilatori de La Gira 2010

A novembre de 2013 enregistra el seu primer CD “Carrer Passeig” (Comboi Records) amb cançons pròpies i amb col·laboradors excepcionals (Miquel Gil, David Pastor, Lluis Llàrio entre altres).

Àlvar Carpi és membre del COM (Colectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del Pais Valencià), actualment es troba immers en el projecte “Musicografias” de Carlos Carrasco a dues guitarres i amb el cantacançons Dani Miquel (MÉS MUSIQUERIES I A NADAL UN PAS DE PARDAL, Llibre/Disc – Andana Editorial) y en el grup de teatre “LA BUDELLERIA” (Teatre directe) com a music i actor en representacions mensuals en Ca Revolta juntament amb els actors Domingo Cinchilla, Voro Cerdan, Hipólito Patón, Mariajo Gay, Núria Urioz, Pili Paneque , Carlos Montes I Eva Domingo.


Àlvar Carpi | +Info:

Àlvar Carpi - Passeig CarrerÀlvar Carpi Web
Noticias
Videos