Rafa Xambó – Cançó

Rafa Xambó | Comboi Discografía

Bio

Rafa Xambó – cançó

Rafa XambóNascut a Algemesí, Ribera Alta, l’any 1954.

En la dècada dels 70 va participar molt activament en el moviment de la Nova Cançó. L’any 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell).

Després de dècades de silenci musical, a l’estiu del 2002 va treure el disc 7 acústics (PM produccions). El disc va ser triat per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor de l’any 2002. L’any 2003, va treure Dies oberts (Cambra Records).

El tercer disc, Cançons de la memòria de trista (Picap, 2006), fou produït per Albert Ortega. Hi inclou dos poemes de Txema Martínez –Dedicat i Bales- i un de Marc Granell – Madinat-At-Turab. Aquest disc va rebre el Premi Ovidi Montllor en la modalitat de millor disc de cançó d’autor l’any 2007.

El disc següent, Andanes (Picap, 2010), també produït per Albert Ortega, va rebre dos Premis Ovidi Montllor, un en la modalitat de millor disc de cançó d’autor l’any 2010 i l’altre en la modalitat de millor lletra pel tema “A Glasgow”.

També és llicenciat en Psicologia i doctor en Sociologia i exerceix com a professor de Sociologia a la Universitat de València. Entre els seus llibres destaquen Sexualitat provisional (1988), Dies de premsa: La comunicació al País Valencià des de la Transició Política (1995), Comunicació, política i societat. El cas valencià (2001), i Pamflets anacrònics (2007). És assagista i articulista i manté dos blocs allotjats al diari digital Vilaweb, 9 off the record i Falques.


Rafa Xambó | +Info

Rafa Xambó - T'estimo tant. Sonets de ShakespeareNoticias
http://www.rafaxambo.net