Eva Dénia – Cant i guitarra

Eva Dénia | Comboi Discografía

Bio

Eva Dénia comença la seua activitat musical a principis dels anys noranta interpretant clàssics del jazz al costat d’alguns dels músics més representatius del jazz valencià. Ben prompte sent la necessitat de portar al seu terreny aquesta música i s’embarca en l’adaptació a la seua llengua d’alguns dels estàndards més populars, unes versions que finalment edita en el seu primer treball: Adéu Tristesa.
La fascinació per la música de Brasil i, en especial, pel compositor Antônio Carlos Jobim culmina en 2006 amb la publicació de Tribut a Jobim, un àlbum firmat conjuntament amb el guitarrista Manuel Hamerlinck, on s’aborden onze cançons de Jobim versionades al valencià i amb exquisits arranjaments musicals.

EVA DÉNIA TRIO (Chanson)

Paral·lelament treballa amb el cançoner de Georges Brassens, a qui dedica un primer disc en 2005 —Chante Brassens— i un segon en 2008 —Toujours Brassens. Aquesta formació —Eva Dénia Trio (Eva Dénia, Carlos Carrasco i J.L Porras)— participa en alguns dels festivals més importants que se celebren a França en homenatge a Brassens i ha rebut la menció de millor disc Brassens de l’any 2008 per part de la revista francesa Chorus. Recentment ha posat en marxa un nou projecte, Eva Dénia Jazz Trio/Quartet, on revisa, en clau de jazz, temes clàssics de la chanson.

EVA DÉNIA TRAD QUARTET (Tradicional valencià i cançó)

Eva DéniaLa seua curiositat la condueix fins a la música tradicional valenciana, i el seu afany per explorar altres llenguatges la porta a col·laborar amb Carles Dénia en un original treball on es revisen alguns dels estils més característics del patrimoni sonor valencià. Posteriorment lidera el seu propi repertori de música tradicional —Eva Dénia Trad Quartet—, estrenat en juliol de 2009 al Festival de Música Mediterrània d’Agost (Alacant). Amb el projecte «Eva Dénia Trad Quartet«, Eva s’endinsa en la música tradicional valenciana. I ho fa des d’una perspectiva moderna i alhora respectuosa amb el llegat musical. Partint dels materials que li proporciona el folklore, construeix un discurs personal, sobri i delicat. Amb arranjaments i lletres originals, el seu repertori repassa alguns dels estils més arrelats a la tradició musical valenciana, com ara fandangos i malaguenyes, romanços, cançons de bressol, seguidilles, jotes, cants de batre i, fins i tot, cant d’estil. Hi Inclou també algunes peces pertanyents a la cançó moderna, interpretades des d’una estètica “tradicional”. La instrumentació, feta únicament amb cordes, incorpora —al costat dels tradicionals llaüt, bandúrria i guitarra— el violoncel i el contrabaix, que aporten noves sonoritats. Es tracta d’una mirada afectuosa a un patrimoni musical que ha sobreviscut amb dificultats, que aspira a continuar existint en el segle XXI i que, per tant, necessita enriquir-se i renovar- se. Eva Dénia se suma així als que, amb diferents propostes estètiques, volen contribuir a la recuperació i a la revalorització de la música valenciana.

SIS VEUS PER AL POETA (Homenatge a Vicent Andrés Estellés)

És impulsora del projecte Sis veus per al Poeta, un tribut al poeta valencià que es materialitza en el disc Homenatge a Vicent Andrés Estellés.

CANÇÓ D’AUTOR I CHANSON

En 2013 forma duo amb la cel·lista Merxe Martínez, de formació clàssica, professora i musicòloga. Merxte ha format part de diferents orquestres i grups de cambra i ha participat en diversos projectes i enregistraments de música folk. Actualment és integrant del grup Sis veus per al Poeta i acompanya habitualment la cantant Eva Dénia al seus projectes de cançó d’autor i chanson.. Amb aquesta formació prepararà diferents repertoris, tant de chanson com de música valenciana, d’autor i tradicional.
Acaba de veure la llum el seu últim treball, Quan abril era abril, un recull de cançons de factura pròpia que mostren el seu vessant més personal.

Premis

▪ Premi Ovidi Montllor als millors arranjaments per Tribut a Jobim (2007).
▪ Premi Ovidi Montllor a la millor lletra per “Havanera de Vicent”, del CD Homenatge a V. A. Estellés (2014).
▪ Premi ‘Celler’ del Certamen Terra i cultura 2014 a la musicació de `Cançó de la rosa de paper`, de V. A. Estellés (Sis veus per al Poeta).

Discografia

▪ Eva Dénia Jazz Grup: Adéu Tristesa. Picap, 1999.
▪ Eva Dénia Trio: Chante Brassens. Comboi Records, 2005.
▪ Eva Dénia & Manuel Hamerlinck: Tribut a Jobim. Comboi Records, 2006.
▪ Eva Dénia Trio: Toujours Brassens. Comboi Records, 2008.
▪ Eva Dénia Trio: En concert (DVD). Comboi Records, 2011.
▪ Eva Dénia Trad Quartet: Un altre cantar. Comboi Records, 2013.
▪ Sis veus per al Poeta: Homenatge a Vicent Andrés Estellés. Sis Veus, 2013. Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla.
▪ Eva Dénia: Quan abril era abril. Comboi Records, 2015.

Discos col·lectius
Salvem el Botànic. Tabalet Estudis, 1997. ▪ Valencia Jazz. (P) SGAE, 2001.
De la Terra. Cambra Records, 2007
Les amis de Georges, 2010

Col·laboracions
▪ Carles Dénia i la Nova Rimaire: Tan alta com va la lluna. Comboi Records, 2008.


Eva Dénia | +Info

evadenia.com
MySpace Eva Dénia
Viquipèdia
Facebook Eva Dénia Trio (Brassens)
Facebook Eva Dénia Trad Quartet
Noticias Eva Dénia
Todos los videos de Eva Dénia
Crítiques Eva Dénia