III Fira de la música de Benimaclet

FIRA BENIMACLET

III FIRA DE LA MÚSICA DE BENIMACLET Trobada oberta de músics i cantants

PRESENTACIÓ I PROGRAMA
5 MAIG 2012

La Fira de la Música de Benimacletés un fet ben singular al nostre panorama musical. Es va concebre com una trobada oberta de músics i cantants amb dues vessants diferents però complementàries. Per una banda, a l’ombria, hi ha el retrobament de la gent relacionada amb la música popular -pop, rock, folk i cançó d’autor- què inclou no només els propis músics, sinó també productors, discogràfiques, promotors i programadors amb la intenció d’intercanviar impressions, debatre perspectives, encarar problemes i trobar sinèrgies que impulsen la col·laboració dels nostres músics i el foment de la música en valencià. A l’altra vessant, a la solana, hi h! a la trobada amb el públic en general, amb la gent que desitja conèixer i escoltar la música feta en la nostra llengua i què, tot i que  circumscrita a un determinat espai i moment, pot actuar com un potent altaveu per amplificar les seues troballes i més ara que el boca-orella virtual obre tants camins i pot arribar tan lluny.

I tot això s’esdevé en un ambient informal, divertit, sense encotillaments, perquè la Fira de la Música s’integra dins els actes de Benimaclet t’estime, jornades culturals i lúdiques organitzades per la plataforma Benimaclet Viu. Tant és així que, a l’emblemàtica plaça de Benimaclet, testimoni de l’antic poblet de l’horta que va ser l’actual barri de la ciutat, es recupera el carrer i es recrea una autèntica festa de poble i popular, però de continguts ben actuals, focalitzats en la nostra cultura i projectats des de les nostres tradicions més ancestrals.

La III Fira de la Música de Benimacletserà, enguany, dissabte 5 de maig, a partir de les 16:00 h, després de la jornada matinal de Benimaclet t’estime amb cercavila, colla de tabal i dolçaina, fira d’entitats cíviques i veïnals, partides de pilota, jocs infantils, música de la banda del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, taller de danses tradicionals, teatre de titelles i dinar de germanor. Per l’entaulat, per a fer-nos un breu tast en directe de la seua música i coordinats per Àlvar Carpi, i pel set d’entrevistes, encomanat a Josep Vicent Frechina i Ernest Estornell, passaran Andreu Valor, Bertomeu, Carles Pastor, Hugo Mas, La Banda de l’Agredolç, Lluís Vicent, Naia, Pepet i Marieta, Poetes Anò! nims, Rafa Xambó, TanStuPits, Tardor, VerdCel i Xavier Morant, què no és poca cosa i, a més, la plaça acollirà més músics que pel format simplificat i acústic de les actuacions no podran pujar a l’entaulat, però no es volen perdre l’esdeveniment. Hi seran també presents el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià (COM), Comboi Records i la Valencian Music Association (VAM) què integra les productores i promotores La Casa Calba, Mésdemil, Metrònom, Pro21 i Suport Produccions.

La III Fira de la Música de Benimacletfinalitzarà, a les 19:00 h, amb l’actuació del grup de ball tradicional Ballàgora, integrat per músics de reconegut prestigi dins el nostre panorama musical i què, procedents de diverses formacions i estils, s’han reunit en aquesta formació per a, sens dubte, fer un bon enrenou: Xavi Folch, Paco Medina, Juanjo Blanco, Pep Mama i Maria Amparo Hurtado, a més d’Anna Codonyer com a directora de ball. La jornada conclourà amb sopar de pa i porta, sempre a la Plaça de Benimaclet.

Ernest Estornell

BENIMACLET VIU

FIRA BENIMACLETBenimaclet, 29 d’abril de 2012

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *