Ivan Brull | Poesia i cançó

Ivan Brull | Comboi Discografía

Ivan Brull

Bio

Ivan Brull Pons va nàixer a València l’any 1978. Va estudiar Enginyeria Química a la Universitat Politècnica de València. Ha publicat dos llibres de poesia: Cantaments (Onada Edicions, 2010), guanyador del XIIIè Premi de Poesia Bru i Vidal Ciutat de Sagunt, i Guia de perduts (Editorial Germania, 2012). Durant el cursos 2010-2011 i 2011-2012 va dirigir el Taller de poesia ‘Vers’ a la UPV.

Canvi dels àngels (Comboi, 2015) és el seu primer treball discogràfic, que suposa un salt qualitatiu de la poesia a la música, a la cançó d’aire mediterrani. Els seus seguidors literaris van animar a interpretar als escenaris seus poemes després de les primeres actuacions en què es va atrevir a agafar una guitarra i cantar.

Ser poeta és, segurament, com ser filòsof, o com ser músic, o qui sap què i, per tant, ho hauria d’aclarir el jove Ivan Brull (1978). El llibre, Cantaments, ha estat editat per Onada, de Benicarló, i com diu la solapa, els 39 poemes naixen “de nits inconnexes i de records dispersos… de la solitud i de la seua pròpia impossibilitat”. Serà això, la poesia? Nits inconnexes, records dispersos, la solitud i la seua pròpia impossibilitat? Com a definició de poesia és una bona definició i si, encara, els versos són “materials de construcció dels somnis”, ja està tot dit, per començar. Sols ens falta entrar-hi.

I com l’Ivan també anava per a filòsof, no sempre somia, i per això té els poemes de Les claus esmolades i L’esguard del mussol en què s’hi posa a filosofar: “què serà ésser”?, es pregunta. I com l’Ivan fa música, fa versos musicals, alguns en forma de sonets, d’una intensitat descriptiva, profunda i subtil que delaten que l’instrument que toca és el violí. Finalment, hi ha els versos que, de sobres, són els més íntims de tot el poemari: Anades, tornades, pèrdues.

En definitiva, crec que s’ha revelat un poeta a Silla, del qual, tothom qui coneix l’Ivan, confia que seguirem llegint els seus versos.

Empar Saragossà | El Punt, 10/11/10


Ivan Brull | +Info

Ivan Brull  - Canvi dels àngelsNoticias
www.ivanbrull.com