Saó entrevista Eva Dénia

Evadenia-saoo

Saó entrevista Eva DéniaSaó entrevista Eva Dénia al nº 412 de la revista, 18 de febrer 2016

Vicent Boscà i Teresa Ciges 

Saó entrevista Eva Dénia .Havíem quedat a la plaça de la Mare de Déu, just al costat de la font del pare Túria, i amb una de les més boniques postals que tenim a la ciutat: el cimbori i la façana gòtica de la Seu. Ens hi vam trobar amb Eva Dénia. Després que una persona d’una ONG li prenguera nota de les dades, vam anar a una cafeteria on vam tindre una llarga conversa sobre ella en particular i la música en valencià en general. Aquesta dona, molt perfeccionista i de mirada dolça i paraules clares, és ja una de les deganes de la música en valencià, amb un sisé disc damunt la taula.–A principis dels noranta comences a cantar. Per què?Sempre m’ha agradat la música, des de menuda sempre he cantat, però quan vaig començar els estudis universitaris vaig deixar la música en pensar que no era el meu camí. Van passar els anys i un dia vaig necessitar una altra vegada tornar a la música: vaig començar i vaig adonar-me que ja no la deixaria.–De fet, vas començar interpretant els clàssics del jazz i acabares adaptant-los al valencià. Per què eixa necessitat d’adaptació?

El jazz em fascina, i interpretar estàndards de jazz és un aprenentatge, una escola per a un cantant, però no una finalitat. Aprendre els estàndards és fonamental, i això t’ha de servir per a després crear. Jo sentia la necessitat d’adaptar-los, de fer-los meus i cantar-los en la meua llengua… (+) Saó

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *